perjantai 30. tammikuuta 2009

Viikonloppu käsillä!

Ompa ihanaa taas viikonloppu olla kotona. Renja menee Tuupovaaraan nuorisoiltaan (suoraan koulusta kaverinsa luokse). Se kuuluu siihen ripariin. Tuo hänen kaverinsa Sonja tulee isoseksi Valamoon. Sonja kävi rippikoulun jo viime kesänä. Minulla on kamala kasa postitettavaa viikonloppuna. Onneksi osa menee vasta ystävänpäiväksi, mutta pakata pitää etukäteen :). Ihan mielelläni minä ystäviä muistan. Laskin, että tulee ainakin 20 lähetystä.

Kun olin töissä, niin sillä välin tuli meidän pihaan tämmöinen:


No semmonen ero tuohon kuvaan on, että luukut tulee valuraudasta ja kaakeli on harmaan sinertävää vuolukiveä. Siinäpä mulle ja miehelle urakkaa täksi illaksi, kun raahataan osat sisälle. Miehelle on luvassa pyhänseuduksi alustavia muurauksia. Astiat minä olen jo jotakuinkin saanut kaappeihin, kun muutimme keittiön kaappien asettelua. Vielä miun askarteluhuoneessa on pari laatikkoa, mutta niitä ei oikein voi laitella mihinkään, kun kaikki kaapit eivät ole vielä paikoillaan.

Mukavaa viikonloppua!

7 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Niin se remppa etenee teilläkin. Mukavia uunintekohetkiä ja viikonloppua sinulle!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Tosi hieno takka siitä tuleekin! Meillä on Kermansaven takka-leivinuuni, vaan eipä ole kovin käytännöllinen se leivinuunipuoli: pitäisi polttaa ainakin 3 täyttä pesällistä puita, että saisi yläpuolella olevan leivinuunin lämmön tarpeeksi korkealle. (On vähän hassu se, kun puut poltetaan alapesässä, ja vasta tulen sammuttua voi yläpuolella olevaan uuniin laittaa kypsennettävää.) Olemmekin paistaneet tuossa polttopesässä, ritilän päällä. Kyllä sillä ainakin makkarat ja puuro kypsyy :). - Remonttiaika on rassaavaa, mutta kyllä se työ sitten tekijäänsä kiittää!

Palaga kirjoitti...

Meneekö tyttäresi Valamoon riparille?

Marja-Leena kirjoitti...

Hieno uuni. Onko se Tulikivi-uuneja?

Olen muuten (Salainen)korttiystäväsi!
=)

Palaga kirjoitti...

Valamo on upea paikka, mutta kuinkahan siellä riparilaiset viihtyvät :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Tekee mieli jatkaa tuota Valamo-keskustelua sanomalla, että riparilaiset viihtyvät kyllä ihan missä vain: se on yhteishengestä ennen kaikkea kiinni :). - Luulenpa, että ovat varsin upeat puitteet siellä! Meidän poika ei halunnut lähteä kauemmas (suostutteluistani huolimatta): menee kesällä oman seurakunnan leirikeskukseen. (Väenväkisin meinasi mennä päivärippikouluun, mutta käytiin jälkeenpäin se vaihtamassa, kun en antanut periksi :D.)

MysteryKnitter kirjoitti...

Hieno uuni!