sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Juhannuksen jälkeen....

on vielä pariksi viikoksi mentävä töihin. Sen jälkeen alkaa kauan odotettu loma neljä viikkoa. Ajattelimme siskon kanssa lähteä pikkuserkun luokse Lappeenrantaan. Varmasti aion koluta kaikki Lappeenrannan käsityö- ja askartelukaupat.

Olenpahan jotain saanut aikaseksikin. Eli Etiopiaan pari vauvan nuttua. Lähetän ne ensi viikolla.Aloitin myös itselleni puseroa ihanasta puuvillaisesta Muskat-langasta. Langat hankin jo viime talvena ja nyt vasta aloitin näistä neuloa.
Neulekoneella en ole tehnyt mitään. Harmittaa ihan, kun lupasin Päiville suikaleita neuloa, mutta nyt on jotenkin into poissa. Kyllä minä varmaan kesälomalla paukuttelen neulekonetta. Saat Päivi ihan varmasti niitä suikaleita lomani jälkeen.

Nyt toivottelen kaikille kivaa kesää.

torstai 17. kesäkuuta 2010

Vanha ja uusi rakas :)

Tässä on poikani tuoma äitienpäiväkukka. Minusta se on kyllä kaunis.


Nyt esittelen teille uuden ja vanhan rakkaan. Tässä vanha
Vanhus on viisitoista vuotta vanha, ei jalkajarrua 6- vaihteinen. Käsijarrut ei enää pidä, vaikka vaihtaisi jarrupalat. Jos joku haluaa tän 20 eurolla, niin hae pois. Merkki on Sartano.

Ja tässä minun tänään saamani uusi rakkaani. 3-vaihteinen ja jalkajarrullinen Jupiter


Olen minä ahkeroinutkin. Tällaiset lähtee paketissa amerikkaan serkulleni (ihanalle lapsuudenystävälle)
Vaaleanpunaiset huivi, sukat ja kaksi patalappua. Serkkuni tykkää vaaleanpunaisesta.
On tosiaan vähän venähtänyt tuota aikaa, kun viimeksi kirjoittelin. Meidän Renja pääsi lukioon ja tyttö on ihan innoissaan. Itse odottelen kesälomaa, mikä alkaa vasta 12.7.. Aion siskoni kanssa pyyhältää Lappeenrantaan pikkuserkkumme luokse. Tietysti pitää käydä läpi kaikki käsityö ja askartelukaupat.

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Sain siskoltani tällaisen viestin

Kudo nuttu etiopialaiselle vauvalle

  Etiopiassa, Airan sairaalassa, otetaan vastaan vauvoille ja erityisesti keskosvauvoille kudottuja villanuttuja. Lähetystyöntekijä Pirkko Tuppuraisen käynnistämässä nuttuprojektissa on mukana tuhansia neulojia, ja helmikuussa Etiopiaan lähetettiin jo kymmenestuhannes pikkuinen nuttu. Sairaalassa syntyneet lapset saavat nutun mukaansa kotiin, ja nutut ovat houkutelleet yhä useampia etiopialaisia naisia synnyttämään sairaalaan kotisynnytyksen sijaan. Nuttujen tarve sairaaloissa jatkuu – tule sinäkin mukaan neulomaan! Nutun ohjeen ja postitusohjeet löydät alta.

  Työn iloa!

  Kaarina Miettinen

Selaimesi ei ehkä tue tämän kuvan näyttöä. Nuttu etiopialaiselle vauvalle
(Pirkko Tuppurainen):

 • Luodaan 70 silmukkaa.
 • Kudotaan kaksi oikein kaksi nurin yhteensä 22 cm.
 • Sen jälkeen kudotaan aina oikein neulosta 24 silmukalla, kaksi oikein kaksi nurin 22 silmukalla ja aina oikein 24 silmukalla yht. 3 cm
 • Kolmen sentin jälkeen päätetään keskimmäiset 22 silmukkaa ja kudotaan kumpikin olka erikseen aina oikein neuletta, noin kolme senttiä etukappaletta + kolme senttiä takakappaletta.
 • Seuraavalla kerroksella 24 s oikein ja sen jälkeen luodaan 22 uutta silmukkaa keskelle ja taas kudotaan 24 s oikein.
 • Seuraavilla kerroksilla 24 silmukkaa aina oikein, 22 silmukkaa kaksi oikein kaksi nurin ja 24 silmukkaa aina oikein, yhteensä 3 cm.
 • Sitten siirrytään kokonaan takaisin kaksi oikein kaksi nurin neuleeseen, jota tehdään taas 22 cm.
 • Tuloksena on siis pitkä pätkä, jossa nelikulmainen pääaukko keskellä.
 • Viimeksi ommellaan sivusaumat yhteen. Käsille jätetään aukot.

  Lähetä nuttu osoitteeseen

  Black Lion Hospital
  P.O.Box 5657
  Addis Abeba, Ethiopia.

  Selaimesi ei ehkä tue tämän kuvan näyttöä. Mustan Leijonan sairaalassa syntyy 500 lasta kuukaudessa. Se on yksi Addis Abeban seitsemästä synnytyssairaalasta.

  Edullisin tapa postittaa on lähettää Economy-postissa puolen kilon, kilon tai kahden kilon pakettina. Kahden kilon pussiin mahtuu 24 nuttua, ja postitushinta on 23,10 euroa.

  Ilmoita kortilla tai sähköpostilla, monta nuttua olet lähettänyt:
  Pirkko Tuppurainen, Kärmemäentie 5, 27500 Kauttua
  pirkko.tuppurainen@sekl.fi

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Huomenna Helsinkiin :)

Menemme Renjan kanssa klo 9.14 junalla ja olemme Helsingissä klo 14.48. Renja menee siskon tytön kanssa Green Day konserttiin. Minä seilailen sitten kaupungilla sen aikaa tai sitten menen siskon tytön luokse suoraan. Tämmöisiä tuliaisia vien
Huivista lähikuvaa: