torstai 30. heinäkuuta 2009

SaunaEilen kylvettiin eka kertaa tässä meidän uudessa saunassa. Oli kyllä kipakat löylyt. Vielä on kuitenkin saunapenkki tekemättä (vanha käytössä), muutamia listoja puuttuu ja lattia laatoittamatta. Mutta ihanaa, kun vihdoin jotain valmista. Kun sauna on saatu kuntoon, niin tehdään vielä keittiössä pikkuisen remonttia. Yksi kaappi pitää tehdä ja uusi laatoitus seinpinnalle sekä tietysti pikkuinen pöytä taso keittiöön. Nyt talomme hintataso on noin nelinkertainen kuin mitä me maksoimme. Olemme tehneet jokaiseen huoneeseen remonttia eli lattiat ja tapetit. Eteisenlattiaan laitoimme lattialämmityksen ja laatat. Ehkä me asumme tässä suuren suuressa talossamme tuonne eläkeikään asti eli kymmenen vuotta. Meillä on peräti 125 neliötä tässä talossa ja joka tila on käytössä.

Jouluiseen kalenterivaihtoon osallistujat

Hei !

Kaikki tähän osallistujat. Ilmoittakaa sähköpostiini nimenne, osoitteenne ja sähköpostinne sekä myös bloginne, jos on.
pirjost at gmail.com

keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Aika synkän näköinen ilma

Näkyy tulevan synkännäköisiä pilviä, kunhan ei vain ukkostaisi. Tänään tuli Annelilta toverikuun viimeinen lähetys. Suuret kiitokset


Jotenkin taas on niin masentunut olo. Johtuiskohan tuo, kun työt alkoi eikä kotona sitten jaksa oikein tehdä mitään. Olen leikellyt 3D-kuvia (Jouluisia). Eilen tein jo yhden kortin ja kymmenen korttia voin vielä tehdä. Ei vain huvita nyt. Mutta, mukavaa päivää kaikille.

tiistai 28. heinäkuuta 2009

Ihanaa päivää ihan kaikille

myspace backgrounds images


Niin se vain on kaksi työpäivää takana. Ristiselkä vaan on ollut kipeä pari viikkoa. Toivottavasti se vertyy, ettei tarvii lääkäriin lähteä. Olen virkannut ahkeraasti ympyräisiä Renjan päiväpeittoon puuvillalangasta. Tuli vähän suunnitelmiin muutos, koska Renjalle ostettiin eilen 120 cm leveä runkopatjasänky. Eli peitto on tehtävä vähän isommaksi kuin mitä alunperin suunnittelin. Olen lisäksi neulonut "hys, hys" juttuja ja leikellyt Jouluisia 3D-kuvia. Saan tehdä kerralla sitten enempi. Teen myös tilauksesta, jos joku haluaa ostaa eli 3D-kortit ovat 3 € kipale.

Minulla on ainut unelma tällä hetkellä, että voisin olla kotona kokopäiväisesti. Eli olisi sen verran rahaa, että tulisi,,e toimeen. Ei taida ikinä minun unelmani toteutua. Töissä vaan hautaan asti. Töissä on kyllä ihan mukava olla, mutta kotona vielä mukavempi. Olen tätä työsarkaa tehnyt jo 35-vuotta. Sais jo riittää. Minä en tosin edes veikkaa, mutta puolisoni tekee joka illaksi kenon ja aika hyvin on saanut. Monasti ihan 200 euroa. Se päävoitto vielä puuttuu.

No, meillä on kohta vihdoinkin uusi sauna. Laitan kuvaa, kunhan ensi kerran pääsemme kylpemään ja se tapahtuu ihan lähipäivinä.

lauantai 25. heinäkuuta 2009

Renjan mallipaita

Klikkaa ja äänestä Renjalle olis tosi ihanaa, jos pääsis kymmenen joukkoon ja muutenhan sitä ei pääse kuin ääniä kalastamalla. Voit äänestää saman päivän aikana yhdeltä koneelta kymmenen kertaa, jos sulla on monta konetta, niin voit äänestää jokaisesta kymmenen kertaa.

torstai 23. heinäkuuta 2009

torstain kortteja

Minulla on aika monta leimakuva- Renjantaide ja 3 D-kortteja. Jos olet kiinnostunut, niin korttien hinta on 3 €/kpl- mukaan tulee kirjekuori ja sellofaanipussiin pakattuna. Kaikki muut alla olevat ovat 3D-kortteja, paitsi Renjan tyttönen kohotettuna 3D-tarroilla

Ihanaa, tänään tulee mieheni kotiin. On sitä ollut ylimääräistä puuhaa, aamukahvin keitto ja jatkuva eläinten ulkoiluttaminen. Tosin olen ehtinyt kortteilla, neuloa ja virkata.
Niin!!!! Myyn myös etanoita 4 euroa/kpl.
Lokakuussa tuon esille kaikki tekemäni Joulukortit. Kaikki ovat #D-tuotantoa.
Muistakaa tämä:

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Tunnustus Liisalta

Minä haluan tämän ojentaa myös Liisalle, Paperi40 ja Päiville, vaikka blogiton onkin :), mutta täällä blogimaailmassa tutustuttu. Olkaatte hyvät :)

Tervehdys

Nyt tulee kuvaton postaus. Äsken lähtivät pojan perhe. Olipa mukava nähdä lapsenlapsia, ihan pikkuista ja parivuotiasta. Sain leikkiä tytön kanssa ja kävimmepä yhdessä pupuakin katsomassa. Ihana kilkattaja ja niin kiltti.
Huomenna illalla pitäisi isännänkin kotiutua. Eilen emme käyneetkään kaupungissa, kun Renjan ystävä oli meillä. Niinpä suuntaamme matkan kaupunkia kohden huomenna. Pitäsi ostaa hameeseen sopiva pusero ristiäisiä varten. Vähän jännittää, mikä pikkuisen nimeksi tulee.
Toukokuussa mittasin vyötärönympäryksen ja se oli 107 cm. Tänään mittasin myös ja 7 cm oli kadonnut eli vyötärö oli tasan 100 cm. Ilmankos tyttö aina kysyy "Ootko sie äiti laihtunut?". Näköjään vähäsen. Vielä kun sais jotenkin tuon 10 cm pois. Auttaiskohan hyppynarulla hyppiminen?
Nyt taidan vähän yhdistellä tuota Renjan puuvillaista päiväpeittoa.

Merjan ja Paulan haasteblogi 12.8.09

Käykäähän vilkaisemassa!!!

tiistai 21. heinäkuuta 2009

Joulukalenteri 2009

Blue teki ihanan napin Joulukalenteriin. Käykääs kurkkaamassa ja osallistujia kaipailen.

Toverikuun 2 - 3 lähetys


Toverillani Annelilla oli viime viikolla kiireitä. Mutta hyvää kannattaa aina odotella. Sain kakkos- ja kolmos viikon lähetyksen kerralla. Ihana pesusieni, heijastin (on tarpeen täällä maalla), sydän avaimenperä ja namusia. Suuret kiitokset Annelille

maanantai 20. heinäkuuta 2009

Kortteja...

klikkaa kuvaa, niin näet suurempana.
Renjan piirtämät kuvat korteissa ja mammaselta saatua materiaalia sekä omia.

Tänä aamuna klo 5.00 mies läksi kauaksi töihin. Tuleepi vasta torstai-iltana. Onpa vähän yksinäistä Taidetaan lähteä huomenna kaupungille Renjan kanssa.

Osallistuin Peikkotytön kesäyllätysvaihtoon

Sain tänään Mammaselta (ei blogia) aivan ihanan lähetyksen. Siinä on vaikka mitä kivaa. Suuret kiitokset sinulle.Alla vielä Mammasen tekemät kortit lähempää

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Bloginamusia jaossa


Liisalla, siis täällä. Ja tämmöistä

Jouluinen kalenteri vaihto

Nyt pistän pystyyn Jouluisen kalenteri vaihdon.
Säännöt:

Ilmoita nimesi, osoitteesi, sähköpostisi ja blogiosoitteesi (jos on blogia) minulle sähköpostilla pirjost@gmail.com . Myös blogittomat voivat osallistua.

Kalenteriin tehdään 24 kpl luukkuja ja luukut numeroidaan 1 - 24.

Luukut voivat olla paketteja, pussukoita, askeja, rasioita yms.

Luukkujen sisällykseen voi laittaa omista varastoista jotain pientä tai voi vaikka ostaa, jos haluaa.

Ilmottautumisaika on 31.8.2009 asti. Syyskuussa jakelen parit ja kalenteriluukut oltava parilla 15.11.2009 mennessä.

Menossa mukana:

1. Miia (ilmoittele osoitteesi ja sähköpostisi)

2. PäiviS

3. Minkkis

4. Ladylion

lauantai 18. heinäkuuta 2009

Pirjo täällä huhuilee....

Kun miun paras kaveri on Joulupukki, niin haluaisin Joulukalenterin itselleni ja availisin luukkuja sitten Joulukuussa Joulupukkia odotellessa.

Miten on, vaihtaisiko joku ystävistäni kalenterin kanssani?
Sisällys voisi olla ihan mitä vain, ei välttämättä Jouluaiheistakaan ja omista varastoista täytetty kalenteri.

Voisin ottaa useampiakin vaihtajia ja ilmoittelisin parit elokuun loppuun mennessä.

Jos haluatte isomman vaihdon, niin kommentoikaa tai jos joku haluais vaihtaa kalenterin vain minun kanssa.

Tehtyjä kortteja....


Renja on piirtänyt kuvat kahteen korttiin ja yksi Sarah Kay kortti.

Mieheni ja Renja läksivät äsken moottoripyörällä kaupunkiin. Minä otin äsken päivänokoset ja nyt neulomaan villahousuja nimettömälle.

perjantai 17. heinäkuuta 2009

Ukkosta ja sadetta sekä käsitöitä

Minä en tykkää yhtään ukkosesta. Meillä oli nyt tietokone kiinni monta tuntia, kun ukkonen jyrähteli. Minä tunnustan: "Pelkään ukkosta". Miehen piti jäädä kesälomalle, mutta joutuikin työkomennukselle 150 km:n päähän. Eli ensi viikko ollaan kesäleskenä. Ei kiva.
Nyt minun ihka ensimmäinen luomus valmistui: Da, daa....
Puku on tyköistuva ja tarvitsee avustajan pukiessa :) En tiedä, voisko tuon puvun laittaa ristiäisiin 26.7. Renjahan on kummina pikkuiselle ja minä neuloin pienen villapaidan tälle lapsenlapselle. Vielä teen housut ja töppöset.
Minä olen ollut viime aikoina ahkera :) Renjalle neuloin mustan villapaidan, etanoita ompelin 10 kpl, yhdistelin kaksi ystävyyden peittoa, tämä muotiluomus :) ja vauvan villapaita. Lisäksi olen tehnyt kortteja noin kymmenkunta. Ai niin. Renjalle tein vielä keltamustan pipon. Kaikki tehty kesälomalla ja vielä on viikko jäljellä lomaa!

Oikein ihanaa viikonvaihdetta jokaiselle. Minua harmittaa ensi viikko jo etukäteen, kun joudun olemaan kaksin Renjan kanssa. Aamukahvitkin joudun itse keittämään :(

torstai 16. heinäkuuta 2009

Vähän tuntuu tylsältä

Olen koko päivän ahkeroinut Renjan mekon kimpussa, enkä vielä saanut ihan valmiiksi. Olkaimet, vyö ja alushame puuttuu. Minun ihka elämäni ensimmäinen luomus. Huomenna kuvaa. Joskus kouluaikana tein pitkäthousut. Tosin koko vuoden niitä väkersin :) Teinpä minä korttejakin. Renja väritti leimakuvan. Minulla on nyt paljon väritettyjä leimakuvia :)Minä lurjus oikaisen kauppaan meidän koivukujan alta ja taas punkki. Tällä kertaa olkapäässä. Viime kesänä vatsassa. Pitää huomenna mennä terkkarille. Taitavat kaikki ystäväni olla ulkona, kun on niin hiljaista. Taidan ottaa yskänlääkettä ja ruveta neulomaan.

Kaunista huomenta!

Mies meni töihin ja Renja nukkuu. On omaa aikaa. Eilen tosiaan kävimme kaupungilla ja Renja osti pikkuiselle ristiäislahjan. Minä eilen teksin pari korttia.
Renja väritti ylemmän kortin leimakuvan. Tänään ompelemme Renjan kanssa mekon Renjalle. Laitan siitä kuvaa, kun on valmis.

tiistai 14. heinäkuuta 2009

Hyvää arkipäivää


Napsin vähän meidän pihasta kuvia. Tänä kesänä ei laitettu pihaa millään lailla. Alkaa olla kuin viidakko.

Olen ollut kohta kaksi päivää yksin, kun Renja meni kaverinsa luokse. Ei ole juttuseuraa. Olen kuin käsille lyöty ja odotan koko ajan, että tyttö tulee kotiin. No, tänä iltana hän tulee ja huomenna lähdemme kaupungille.

Olen ollut vähän kipeänä, enkä tiedä mitä tämä voisi olla. Tuntuu olevan möykky rinnassa ja suun limakalvot ovat turvoksissa. Olisiko se jotain allergiaa, astmaa? Töissä ollessa minulle on pari kertaa tullut sellainen yskänpuuska, hengenahdistus kohtaus. Pitäisköhän tilata aika lääkäriin. Epäilin jo, että tämä olisi sikainfulenssaa, mutta kun kuumetta ei ole. Mahdollista se olisi minulle, koska kävimme Jyväskylässä veljeni luona. He tulivat kuukausi takaperin Suomeen Meksikon kodista. Veljelläni oli ollut kolmen viikon flunssa sieltä palattua. Hän sanoi, ettei se ole ollut sikainfulenssaa, vaan hän oli kylmettänyt itsensä, kun takki unohtui lentokoneeseen.

Nyt toivottelen mukavaa päivänjatkoa ihan jokaiselle
jk. Purolankaa ostin Jyväskylän Anttilasta. Eli nimeltään revontulet. Renja pyysi lapasia, saas ny nähdä.Piti minunkin kehua, kun Annehelenakin oli käynyt ostamassa Puro-ruskalankaa :)

maanantai 13. heinäkuuta 2009

Ystäväni Päivi lähetti paketin


Kuvia klikkaamalla saa selvän tekstistä

Päivi lähetti oikein ison kasan (96 kpl) lappuja ystävyyden peittoon. Muutakin extraa paketti sisälsi. Mm. kirjasen "Ystävyyden ikkunoissa"


Nyt haluan lähettää tästä kirjasesta kirjeen. Ole hyvä Päivi.


Syksynsnykierrokselle mahtuu vielä

sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Kortteja

Sarah Kay on Renjan värittämä. Tein nämä kortit äsken. Jotain joutavalla :) Pian tulee vieraita, vaikka olis kyllä mukavaa askarrella ja ommella. Taidan leikata kaavat nyt. Mukavaa sunnuntaita ystäville.

lauantai 11. heinäkuuta 2009

Lauantaipäivän puuhia

Tänään kävimme sisareni luona ja hän piirsi kaavat minulle valmiiksi Moda-lehden kaavoista. Ahkeroimme maanantaina Renjalle hienon mekon kastepäiväksi. Saas nähdä onnistuuko. Tänään viimeistelin Renjan mustan villapaidan ja tässä se on nyt. Vajaa kolmeviikkoa meni tehdessä.

Tässä Rosanna hyppelee Päivin lahjoittamalla hyppynarulla. Minä aloitan hyppykuurin maanantaina.torstai 9. heinäkuuta 2009

Reissu tehty!

Olipa ihanaa nähdä Päivi. Päivillä oli kassillinen lahjoja minulle :). Nyt en saa kuitenkaan kuvaa, kun Renja otti omansa ja Rosanna myös. Tänään vietetään Rosannan 10-vuotis synttäreitä. Teimme täytekakun äsken. Nyt on ruoka valmistumassa. Oli tosi hauskaa tavata myös veljeni ja hänen vaimonsa. Kyllä osasivat olla vieraanvaraisia. Minun pitäisi ottaa oppia heistä. Minusta oli kamalan kiva käydä Jyväskylässä ja tytöistä myös. Tosin Renjan ystävä tuli kipeäksi. Kuumetta ja vatsatautia.

Kun tulin kotiin, niin oli toveripostia odottamassa. Anneli lähetti minulle ihan minun värisen säilytysboxin :). Meinaan nimittäin laittaa siihen copic ja promarkerit. Ihanan värinen. Suuret kiitokset Annelille. Nyt pitää mennä hämmentämään keitoksia.

maanantai 6. heinäkuuta 2009

Ja bannerin taiteili

Tyttäreni Renja. Kiitos kaunis :)

Huomenna Jyväskylään

Flowers Glitter Graphics

Jossakin blogissa luki, että ihana postipäivä. Ihanapa tosiaan. Minua muisti Joensuun Vesi, Jätehuolto, Sanomamagazines ja World Vision laskuillaan. Eipä sitten muuta tullutkaan. Odotin, että tulee "Tosi elämää"-lehti, kun sen ilmestymispäivä on 5. päivä. Eipä tullut :(

Mutta iloisempiin asioihin. Huomenna lähden tyttöjen (Renja ja kaverinsa) kanssa klo 8.00 täältä Kiihtelyksestä. Joensuun linja-autoasemalta bussi Jyväskylään lähtee klo 9.10. Jyväskylässä olemme ennen puolta kahta. Ystäväni Päivi tulee linja-autolle vastaan ja menemme ihan ensimmäiseksi syömään johonkin. Syömisen jälkeen lähdemme kiertelemään kauppoihin. Luulisin, että tytöt haluaa ostaa jotain nuorisolle sopivaa. Käynhän minä tietennii Tiimarissa ja askarteluliikkeessä ja jos siellä olisi mukava lankakauppa. Iltamassa menemme veljeni luokse. Saas, nähä käymmekö uimassa huomenna vai seuraavana päivänä. Toivottavasti ilma on kaunis. Tänään olen tehnyt neljä taulua servettitekniikalla ja neulonut hihaa Renjan mustaan villapaitaan. On se kumma, kun ei osaa olla tekemättä mitään. Tosin, minä otin parin tunnin päiväunet :)

Mukavaa tätä viikkoa ihan jokaiselle


Glitter Graphics ::: Glitterboom.com

sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Sunnuntaina 5.7.2009

Tässä minun ompelukseni viimeisen viikon aikana tehty. Tänään tein kolme etanaa, ne tunnistaa kukista ja yksi kotilo väärinpäin :). Klikkaa kuvaa, niin voit tarkemmin katsella.
Vielä kaksi yötä, ja sen jälkeen suuntana on Jyväskylä. Lähdemme Renjan ja Renjan kaverin kanssa sinne. Sadettahan tuo on luvannut, mutta tytöt meinasivat kuitenkin uida siellä. Veljeni opastaa uimarannalle ja hän on kova itsekin uimaan.
Tänään kävimme Siprissä, mieheni veljien luona ja myös Valinta-kirppiksellä. Sieltä läksi mukaan nappeja, nauhoja ja yksi vanha 60-luvun Annalehti. Taisi tehdä ostokseni vajaa viisi euroa.
Äsken söimme mieheni tekemän jauhelihapaistin. Minä olen niin huono laittamaan ruokaa. Yleensä se on mieheni homma.
Toivottelenpa kaikille mukavaa alkavaa viikkoa ja Päivi, tiistaina tavataan.

perjantai 3. heinäkuuta 2009

Tänäänkin on ommeltu

Siis käsissäni syntyi kolme kesäistä etanaa. Voisin väkertää noitä päivät päästään. On ne niin mukava tehdä. Nyt minulla on kuusi erilaista etanaa. Voisinpa ruveta vaikka myymään näitä pientä korvausta vastaan. Olisikohan 5 euroa/kpl postikuluineen sopiva? Jätän nämä Joulumyyjäisiin, jos ei tule kauppoja.
Posti oli taas kovin laiha, yksi jäsenlehti ja lasku :(. Olen minä neuloakin kerinnyt tänään. Renjan mustasta villapaidasta on etukappale tehty ja takakappale melkein tehty. Vähän toista viikkoa olen sitä neulonut. Ei paha :).
Huomenna menemme Kuopiossa käymään pojan perheen luona.
Tänäänkään en ole siivonnut. Taitaa jäädä ikkunan pesut loppulomaan. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille ystävilleni.

torstai 2. heinäkuuta 2009

Touhuisaa torstaita

Tällaisen kesäpupun väsäsin äsken. Postissa ei tullu kuin K-Kaupan mainos. Piti itse itseään ilahduttaa. Sainpahan pupun valmiiksi. Kävimme Renjan kanssa Suojapirtillä kahvilla. Olipa siellä vaikka mitä kivaa ja tuttujakin :). Kun tulimme sieltä pois, niin neuvoimme yhden moottoripyöräpariskunnan Suojapirtille syömään. Samoin neuvoimme kaupassa kaksi miestä sinne aterioimaan. Täällähän on melko vilkas turistimeininki :). Tänään en ole paljoa siivoillut. On mennyt ommellessa ja neuloessa koko päivä. Ulkonakin olemme kanin kanssa olleet ja koirien. Oikein mukavaa iltaa ystäville.