keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Hyvää Uutta Vuotta 2009 ihan kaikille!

Nyt on tämän vuoden ihan viimeinen päivä ja olen saanut viime vuonna kamalan paljon uusia ystäviä. Ystävät onkin elämän suola. Ilman teitä olisin tuuliajolla. Kiitos, että olette olemassa.
Renja toissapäivänä lauleskeli uudella karaokelaitteellaan ja sai arvosteluksi "solisti". Eli tyttö osaa laulaa, vaikka äiti ei osaakkaan.
Olen käynyt töissä ja päivitellyt sny-rinkiä. Siinä on mennyt aika. En ole jaksanut tänne kirjoitella. Mutta minulla menee kuten ennenkin. Neulon ahkerasti ja istun tietokoneella sekä tietysti perheen kanssa vietän aikaa ja luen paljon. Tuntuu, että vuorokaudessa on liian vähän tunteja. Ei ihan kaikkea ehdi tekemään. Mutta huomenna......syntyy ensimmäiset sivut uuteen kirjaani :)
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!
jk. ystävät hyvät kiitos paljon kommenteista. Minä en ole sny-kiireiden takia kommentoimaan, mutta korjaan ensitilassa asian :)

keskiviikko 24. joulukuuta 2008

Lahjakääröt avattu!

Jouluiset vaihdot on nyt ohi ja ihania lahjoja sain blogiystäviltä. Tässä Annehelenalta saatu iki-ihana huivikirja. Nyt minäkin voin väkertää mitä moninaisempia huiveja. Halaus ihanalle ystävälle Annehelenalle!


Say antoi minulle ihania koristeita ja rintaneuloja. Oikein ihastuttavia juttuja, kiitos Sayni ja tottakai halaus :)


Satulta tuli lankaa, virkkuukoukkuja (ihanat), kaunis huivi ja tietysti namia ja koristeita. Sadulle kiitos ja halaus ihanasta paketista. Heli puolestaan lähetti näin ihanan paketin enkelipostia :) Suuret kiitokset Helille.Tässä vielä kuva minusta huivista ja uudesta puserosta :)


sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Ystäviä, onko heitä?

Enhän minä malttanut pysyä poissa täältä. Kiitos kaikille Joulun toivotuksista!
Niin, ystävät. Ystävänpäivä on 14.2.2009.
Ajattelin järjestää tällaisen ystäväjutun. Eli rahaa käytetään ystävän ilahduttamiseen minimaalisen vähän.
Ystävän ilahduttaminen alkaisi 1.2.2009. Tämä olisi salainen ystävänpäivään asti. Tässä ringissä pitää olla jokaisella oma blogi, mihin ystävä voi käydä kommentoimassa nimimerkillä ystis. Jos olet muutenkin ystävä, niin käy toki kommentoimassa omallakin nimellä, mutta älä paljasta, että olet myös ringin ystis.
Tietysti jokainen voi ilahduttaa ystävää, myös sähköisesti tai postitse silloin tällöin. Mitään maatajärisyttäviä lahjoja ei tarvitse lähettää, jos nyt ei nimenomaan halua lähettää. En rajoita rahankäyttöä, mutta en myöskään velvoita käyttämään rahaa. Postikortit ovat ihan kiva yllätys.
Kuitenkin ystävänpäiväksi pitäisi jokaisen jotain laittaa, vaikka itsetehty ystäväkirjanen. Minä itse olen saanut kahdelta henkilöltä tuollaisen ja se on aarre.
Blogilaisten kemiat eivät joskus kohtaa, joten otan huomioon toivomuksen siitä ketä ei halua muistaa.
Mutta jokainen blogin omaava voi ilmoittaa tietonsa sähköpostiini, niin pääsee tähän yllätä ystäväsi rinkiin mukaan. Ilmottautumiset 20.1.2009 mennessä.
pirjost at gmail.com
Minä olen itsekin tässä mukana, vaikka en itselleni ystävää laitakaan :)

perjantai 19. joulukuuta 2008

Systole/ensihoidon erikoislehti


Tänään sain postia malmin polgara/, saamme aina aamuisin lukea vuodatuksesta hänen edesottamuksistaan. Oikein mielenkiintoinen ihminen :) Hän kirjoitti minun kirjoittamasta kirjastani Systole-ensihoidon erikoislehteen nro 6. Oikein hyvä oli kirjoitus.

Joulukoritin sain Liisalta, suuret kiitokset! Sain myös Ruiskaunokilta postia ja nuo ihanat virkatut jouluiset helmet. Kiitos Ruiskaunokki. Joku isokokoinen kirje odottaa myös postissa. Kaikin puolin mukavaa postia siis tuli.

Laitoin muuten Itellalle Joulutervehdyksen :)

torstai 18. joulukuuta 2008

Say7 muisti Jouluisesti :)


Kuule say7, olet aivan mahtava. Kiitokset mahtavat aivan ihastuttavasta lähetyksestäsi. Voiko noilla kynillä värittää leimakuvia? Pakettikin oli mukana, mutta avaan sen vasta aattoiltana. Paketti oli todella mieluinen. Kiitos. Ihana tuo kortti :)

AnneHelenan kanssa vaihto!


Annehelena yllätti minut iloisesti. Aivan ihanan kortin olit tehnyt lähettämistäni materiaaleista. Yllätyslahjakin oli todella ihana. Halaukset minun ensimmäiselle blogiystävälle. Olet ihana ihminen.

Tänään ottaa päähän!

Saanhan minäkin napista ja valittaa. Saanhan??? Eilen tuli hammashoitolasta kutsu Renjalle. Aika olisi 3.3.2009. Mutta, mutta,,, ylilääkäri oli Joulukuun alussa tehnyt sellaisen päätöksen, että kuljetuksia ja kuluja ei enää 1.1.2009 korvata eikä järjestetä kaupungin toimesta. Niin, hammaslääkäriin on matkaa 9 km, eikä linja-autot kulje täällä kuin harvoin. Hammaslääkäri kulut tulevat syrjäseudun lapsille kohtuuttomaksi. Vanhempi joutuu ottamaan päivän vapaaksi töistä, koska omakin työmatka on pitkä. Eli päivän palkka menetetään siinä. Jos menet taksilla, niin siihenkin menee päivän palkka. Laitoin sähköpostia vastaavalle lääkärille. Sanoin, että eihän se mitään minun oman lapsen kohdalla, kun on jo 14-vuotias ja voi vaikka kävellä tuon matkan tuulessa ja tuiskussa. Mutta monille lapsiperheelle se on hankalaa ja arvokasta. Syrjäseudun lapset ovat tässäkin asiassa eriarvoisessa asemassa kuin kaupunkilaiset. Moni jättää käymättä hoidoissa. No, vastinetta ei ole vielä tullut. Ei kai katso aiheelliseksi vastata. Laitoin kyllä Karjalaiseenkin uutisaiheeksi. Olipa hieno Joululahja kaupungilta, vaikka itse olenkin kaupungin palkkalistoilla.
Toinen aihe mikä rupesi ärsyttämään, on Renjan matematiikan opettaja. Renja on petrannut matematiikkaan kohtuuttomasti aikaa. Nyt syksyllä sai jopa kiitettävän laajasta testistä. Muut numerot ovat tuollaista kuutosen luokkaa. Mutta joka ilta hän kysyy meiltä neuvoa ja me hölmöt emme osaa neuvoa. Opettaja oli sanonnut, että numeroksi tulee kuutonen. Minä kirjoitin opettajalle ja vastaus tuli viisaasti, että kokeitten keskiarvo on kuulemma 6,3. Renja ei ole aktiivinen tunnilla, jättää läksyt tekemättä. Hän on HUOMANNUT, että jos Renja jumittuu johonkin tehtävään, niin hän ei pyydä neuvoa????? Miksi opettaja ei neuvo pyytämättä. Selitinkin opettajalle, että Renja on auttamattoman ujo ja tehtäviä tekee joka ilta. Pelkää luokkatovereiden pilkkaa, siitä kun ei osaa ja pyytää neuvoja. Renja olikin koulukiusattu viime vuonna. Kerroin myös, että luokka metelöi tunnilla, ettei opetuksesta saa selvää. Luulen, että opettaja vastaa. Tulkaa seuraamaan minun opetusta. Luokka on aina rauhallinen. Sain tällaisen vastauksen silloin, kun Renja valitteli samasta asiasta minulle. Minä kysyin, että eikö opettaja voi antaa seiskaa numeroksi, kun Renja yrittää ja se myös motivoisi. Ei kuulemma ole oikein luokkatovereita kohtaan (jotka metelöivöt ja kiusaavat). Miksi ei voida pitää yksilönä luokassakin. Mitä niille vaikuttaa saako Renja matematiikan numeroksi kutosen vain seiskan. No, odottelenpa vielä vastausta. Kyllä minusta on opetuksentasostakin kiinni tuo numero. Kysynpähän vielä opettajalta, että mikä on luokan keskiarvo matematiikassa ja sanon, että metelöitsijät ulos luokasta opetuksen aikaan. Ei ole oikein huonompi oppista oppilasta kohtaan rauhaton luokka. No, on jotain hyvääkin. Käyn kahden jälkeen hakemassa 100 kpl karjalanpiirakoita meidän keittäjältä (naapurista)
jk. asuinpaikkaa ei todellakaan voi tuosta vain valita!!! Meillä oli v. -91 aravarahoitteinen omakotitalo kaupungissa palvelujen lähellä, mutta mutta, sairastuin, mies jäi työttömäksi ( 5 v ) Alaikäisiä lapsia kolme. Pakko oli myydä tappiolla (eli jäimme suuret määrät velkaa). Jouduimme vuokralle. Saimme asiat hoidettua viisi vuotta sitten ja muutimme tänne, koska tämä oli halvin vaihtoehto saada oma asunto. (42.000). Ei pitäisi rangaista silti maaseudulla asuvia!

keskiviikko 17. joulukuuta 2008

SKY-muisti-minua :)


Valtavan paljon kiitoksia skylleni ihanasta paketista. Ihanat nuo sydänsukat ja myös kirja Paolo Coelho; Elämä, Kauneimmat mietelauseet on nappiin osunnut valinta. Suuret kiitokset sinulle. Paljastusta ei ollut paketissa.

tiistai 16. joulukuuta 2008

Tänään posti toi kaikkea ihanaa :)

Voitin Piken pistelyt (kaiman) arvonnassa ja tällaisia ihanuuksia sain:


Siis postilaatikkoon oli tupsahtanut paketti. Sain enkelihyllyyni kaksi ihanaa, itsetehtyä puista enkeliä, taustapapereita, ääriviivatarroja (ihania), taitavasti tehty pieni ristipistotyyny ja sain vielä itsekin pähkäiltäväksi ristipistotyön, perhosen. Pike tiesi näköjään, että pidän enkeleistä, perhosista, ääriviivatarroista, itsetehdystä ja tietysti papereista. Oli myös pari suklaapatukkaa namn.. KIITOS PIKE!

Yllätyspostia tipahti myös luukusta. Olen aivan otettu. Kiitos Punapioni ihanasta kaulakorusta ja kortista:

Eikä posti siihen loppunut. Ihana Ninnu muisti minua enkelileimakuvilla, joulupukeilla ja teellä sekä kauniilla kortilla. Kiitos sinulle. Tämä on aivan liikaa... Kiitos Teille ystävät, että olette olemassa!sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Arvonta Suoritettu!

Laitoin paperilapuille nrot 1 - 14. Nostin ensin nro 6, eli Kirsi Onnea! Toisena nostin nro 1, eli Sinikka Onnea! ja kolmantena nostin nro 7 eli eva ! Lähettäkääpä osoitteet minulle sähköpostiini pirjost at gmail.com. Paluupostissa tulee kirja. Korttia en ehdi tehdä, mutta kirja tulee omistuskirjoituksella.

lauantai 13. joulukuuta 2008

Arvonta!


Järjestän ison kävijämäärän johdosta arvonnan. Eli kolme palkintoa ja palkintona on kirjani. Arvon kirjojen saajat tämän postauksen kommentoijien joukosta huomisiltana :)

perjantai 12. joulukuuta 2008

Mummahaaste/Enkeli


Otinpa osaa eka kerran Mummahaasteeseen Haasteen aiheena oli enkeli. Tässä minun tuotos: (kuva on mahottoman huono)


torstai 11. joulukuuta 2008

Postia jälleen!

Sain tämän ihanan paketin aivan yllättäin Päiviltä, minun kevään snyltäni. Aivan ihana sydänkoriste, joulunkello, tee se itse kalenteri ja taustapapereita sekä myös Joulun kirjoituksia-vihkonen. Kiitos sinulle Päivi. Olet mahtava ystävä.
Posti toi myös HeliR:n Joulumuorin paketin, siitä enemmän Jouluna. Sitä ei vielä saa avata. Kiitos Helsky :)
Sattuipa minulle ikäävääkin. Eilen käytin koiria ulkona ja Samuli karkasi tielle toisen koiran luokse. Minä hakemaan samulia ja otin sen syliini. Kun tulin pihaan, niin Simba hyppeli ja yritti purra Samulia ja hampaat kalahtivat käteeni. Ihan pikkuinen nirhama, mutta koski julmetusti. Käsi turposi. Olin tänään töissä ja kättä pakotti. Kävin lääkärissä klo 14.50. Antibioottikuuri, huominen sairaslomaa, kättä pitää pitää ylhäällä. En voi neuloa, voi rähmä. Sormukset katkaistiin (kihla-vihki) kädestä. Vielä vasen käsi, mikä on minun tekevä käsi. Nytkin käsi on aivan mustana ja turvoksissa.
Kuitenkin toivottelen kaikille mukavaa loppuviikkoa.

maanantai 8. joulukuuta 2008

Arkinen aherrus taas kerran alkoi!

Itsenäisyyspäivänä tein tyttärentyttärelle Rosannalle joululahjaksi Tildatontun.
Ja tyttärelle Sinille neuloin sinivalkoiset sukat.

Sukkia en vielä ehtinyt prässätä. Aloitan tässä illan mittaan myös Rosannalle neulomaan sukkia. Tänään sain Joululahjan työpaikalta. Arvatkaapa mikä?

Ensimmäiseksi oikeaan arvannut saa jotain pientä Joululahjaa minulta!

edith. klo 20.11. Arvuuttelu on päättynyt ensimmäiseen kommenttiin. Tarjuska tiesi, että päänhierojahan se on. Niin ja Saila tiesi myös kommenttilootassa. Eli molemmille lähtee jokin pieni ylläri :)


lauantai 6. joulukuuta 2008

Itsenäisyyspäivä illassa!


Tässä on lupaamani enkelihylly. Kaikki enkelit ovat tulleet lahjoina blogiystäviltäni. Harmittaa, kun en löytänyt sky:n Kimmelin lähettämää enkelikirjaa. Jossain se on tallessa. Verhoja emme saaneet lyhennettyä. Jospa sitten huomenna. Kauniit seinälamput mieheni ruuvaili olohuoneen seinään. Tänään olen tehnyt pari pakettia ja ne lähtee huomenissa Päiville ja Mardemoomikalle. Sinivalkoista sukkaa olen neulonut tyttärelleni pukinkonttiin ja olen myös lukenut. Paistia söimme päivällä ja illalla otamme jotain pientä iltapalaa. Oikein mukava päivä on ollut, vaikkei presidentinlinnaan päästykään. Emme pääse ikinä :). Mukavaa illanjatkoa ihan jokaiselle.

Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää

Ihana herätä uuteen aamuun terveenä ja minä, jos kuka tiedän, että Suomi huolehtii hyvin minun terveydestäni :) Muuten Joulukalenteriluukkuni ovat osoitteessa Pirjon kertomaa Käykäähän vilkaisemassa.

perjantai 5. joulukuuta 2008

Varasky muisti minua!

Olipa ihanaa katsoa tänään töistä tullessa postilaatikkoon. Minua odotti iso paketti ja vähän pienempi paketti. Olin muuten kaupungissa potilaan kaverina röntgenissä. Niin, avasin tottakai malttamattomana paketin. Siis isomman. Kaivelin ja kamalasti kivaa siellä oli. Kaksi enkeliä, pääsevät enkelipöydälleni. (Otan kuvaa pyhänseutuna) Kirja: Kate Mossin Labyrintti. Tosi ihanaa, minä tykkään lukea juuri tuollaista kirjallisuutta. Nyt on menossa Anna Karenina, sivulla 100 jotain. Siinä on 1000 sivua. Kun sen olen saanut loppuun, niin aloitan Labyrintin lukemisen. Olihan paketissa muutakin, enkelisuklaata ja aivan ihana kortti. Suuret kiitokset varaskylleni. Todella viikonloppu alkoi mukavasti.


Toinenkin ihastuttava lähetys oli tullut Lioliiltä Paketissa oli ihana keijurasia. Sekin pääsee enkelipöydälle. Löytäisinpä jostain keiju- tai enkelinappeja. Oiva säilytysrasia. Isot kiitokset Katjalle.


Katja lähetti tämän rasian minulle kiitokseksi "Joululahja salaisesti" emoilusta. Oikein mukavaa viikonloppua ihan jokaiselle ja kiitokset Annehelenalle ja esterille kommentoinnista.

jk. vitsi, kun mie löytäisin minun muistitikun, niin alkais tekstiä tulla :)


torstai 4. joulukuuta 2008

Nyt sitten tuloksia!

Kiitos paljon kaikille kommentoijille, Anutiinalle, Liisalle, Pappipuikoissa, Palagalle ja skylleni. Mulla meni siellä kuvauksissa melkein tunti. Jokapuolelta oikeasta rinnasta otettiin kuvaa ja lopuksi ultraäänellä. Sain muuten ne ultraäänikuvat kotiin. Mulla on näköjään silikonitissit. Jotakin vesikelloja siellä oli, vaikka kuinka paljon. Ne olivat kuulemma hyvänlaatuisia ja jos haittaa on, niin ne imetään pois. Sitä minä hieman olen ihmetellyt, kun laihdun muuten, niin rinnat vain kasvaa :). Kävinpä verotoimistossakin antamassa tilinnumeron ja kelalla, että saan matkakuluista korvausta. Ihastuttavan, iki-nuoren Tuijan 50-vuotispäivillä kävin myös. Minä ja Tuija kävimme muutamia vuosia sitten yhdessä Tallinnassa. Oli oikein ihastuttava reissu.
Asiasta toiseen, minä ajattelin ruveta kirjoittamaan uutta kirjaa, bloggarinaiset!

Oikein ihanaa loppuviikkoa ihan jokaiselle.

Rahat bittiavaruuteen!

Eipä ala päivä mukavasti! Veronpalautukset ovat menneet bittiavaruuteen. Meidän perheelle piti tulla yli 1000 euroa palautusta. Vaihdoimme pankkia ja siinä sekaannus, emmekä pääse enää entisille pankkitileillemme. Voi rähmä.... Toinen kurja juttu. Minulle soitettiin toissailtana mammografiasta. Minun pitää mennä uusintatutkimukseen tänään, ultraääneen. Kello 10.00 on aika. Koko päivä menee kaupungissa. Entisen työkaverin 50-vuotis juhlat on iltapäivällä. Sinne toki on mieluista mennä. Mutta muuten, on vähän surkiaa. Kaikille kuitenkin toivottelen mieluisaa päivää.

maanantai 1. joulukuuta 2008

Aivan mahtavaa SAY7 :)

Tällaisen paketin minun mahtava salainen askarteluystävä lähetti minulle. Aivan mahtavaa. Kiitos ja halaus.
Paketissa oli suloinen koirakortti, missä luki:
Hillitty tervehdys kainolta ystävältä :)
2 kpl lintutaulupohjia
2 kpl sydäntaulupohjia
Tähti, minkä maalaan
Palapelejä pussissa (tähtitaivasta)
Valkoisia palapelejä laatta (voinpa käyttää tähänkin servettitekniikkaa)
Jouluisia paperinauhoja
Isoja servettiejä, 6 erilaista
4 levyä kauniita papereita, joita voi käyttää askarteluun ja paketoimiseen.
Suorastaan syötävänmakee paketti. Mistä sinä arvasit, että askartelen paljon servettitekniikalla.
Kiitos! Nyt on hyvä mieli.